Het Corpus VR platform is een tool die je als fysiotherapeut kan inzetten als onderdeel van de normale behandeling. Het geeft de mogelijkheid om de cliënt snel te laten ontspannen, focus te geven én te stimuleren om de juiste bewegingen uit te voeren. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele (psychosomatische) fysiotherapie.

De voordelen van gamification

De behoefte bestaat om meer kwalitatieve tijd aan de cliënt te kunnen besteden. Daarvoor is het essentieel dat ze kunnen beginnen aan de 30 tot 45 minuten die er voor een behandeling staan. En dat er tijd kan worden bespaard met het administratieve deel. En niet onbelangrijk: de ‘saaie’ oefeningen kunnen leuker!

Virtual Reality technologie en gamification maken oefenen leuker én effectiever. Cliënten worden geholpen om snel te ontspannen, en ze worden met verschillende VR games uitgedaagd om in beweging te komen. Dit alles aangestuurd door de therapeut vanaf een extern dashboard (tablet of laptop). Alle data wordt gemeten en inzichtelijk gemaakt en verwerkt tot inzichtelijke rapportages die de administratieve last hiermee verlagen.
Door de gedachten van de cliënt te verplaatsen van het hier en nu, naar de virtuele wereld en ze daar uit te dagen door middel van diverse games wordt de betrokkenheid vergroot, de therapietrouwheid gaat omhoog én dus ook de effectiviteit van de therapie

Fysiotherapeut is in control

inMotion VR biedt voor het eerst een compleet meetbare manier van hoofd-, nek- en schouderoefeningen. Deze metingen zijn direct én achteraf zichtbaar voor de therapeut via een dashboard. De therapeut kan hier de keuze maken van welke virtuele oefeningen de cliënt kan gaan uitvoeren. Deze oefeningen worden dynamisch op maat gemaakt voor de cliënt op basis van diens maximale bewegingsbereik (Range of Motion).

Bekijk de website van inMotion VR

Gepubliceerd door Zorgcommunity Redactie

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: