Mijn profiel

Eveline Lek
Voornaam
Eveline
Achternaam
Lek
E-mailadres
elek@hrcommunity.nl
Organisatie
HRcommunity
Functie
Events en content
6 dagen geleden no Comment

Er is steeds meer belangstelling voor de invloed van kunst en cultuur op het welzijn en de kwaliteit van leven en in het bijzonder voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan een dansproject in de wijk waar eenzame mensen elkaar kunnen ontmoeten, een rondleiding in een museum voor mensen met dementie of participatieve kunst in woonzorgcentra.

4 maanden geleden no Comment

In dit rapport van het SCP worden de behoeften van ouderen aan romantisch of seksueel contact bekeken en wordt een relatie gelegd tussen deze behoeften en de brede kwaliteit van leven, hun opvattingen over diversiteit en homoseksualiteit en de positie van lesbische, homoseksuele en biseksuele bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.

4 maanden geleden no Comment

Waar is behoefte aan als het gaat om de inzet van zelfhulptools bij de zelfredzaamheid van mensen met een licht verstandelijke beperking? Movisie deed een inventarisatie van digitale hulpmiddelen die hen kunnen ondersteunen.

4 maanden geleden no Comment

Welke ontwikkelingen hebben sinds 2015 plaatsgevonden op het gebied van de veranderde zorg en ondersteuning voor mensen met een beperkingen? Welke ervaringen hebben verschillende actoren (zoals zorgvragers, mantelzorgers, gemeenten, zorgverleners, indicatiestellers en cliëntondersteuners) hiermee? Je leest het in dit rapport

5 maanden geleden no Comment

Dit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van eenzaamheid in de levensloop en laat zien hoe eenzaamheid samenhangt met kwaliteit van leven.

5 maanden geleden no Comment

De bedrijfsgezondheidszorg staat al jaren onder druk. Door een grote pensioneringsgolf is er een aanzienlijke uitstroom bij bedrijfsartsen en dreigt er een groot tekort. Een oplossing voor het dreigende tekort zou kunnen worden gevonden in taakdelegatie en taakherschikking.

Millennials in de zorg - video
6 maanden geleden no Comment

KIJKTIP // Dokter van de toekomst Daniel Wozniczka vertelt ons over zijn werk als arts. Hoe veranderen millennials de zorg? ‘We fight the system!’

Lessen verpleegkunde voor de wereld
9 maanden geleden no Comment

Kathleen Bartholomew heeft jaren in de zorg gewerkt en vertelt ons wat ze hiervan heeft geleerd.

Zelfsturende teams in de zorg
10 maanden geleden no Comment

Zelfsturende teams worden in de zorg steeds vaker geïntroduceerd: iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid en vrijheid en er is geen leidinggevende. Maar hoe ervaren de medewerkers dit zelf?

Belevingsgerichte zorg // Philadelphia
10 maanden geleden no Comment

Bij belevingsgerichte zorg draait het allemaal om de cliënt als individu: wat wil hij in zijn leven en welke ondersteuning heeft hij daarvoor nodig? Bekijk deze video van Philadelphia.

Eveline Lek heeft nog geen vrienden.
Zorgcommunity origami bird
Voor iedereen met een passie voor de zorg die kennis en ervaringen wil delen om de Nederlandse zorg nog efficiënter, beter, en vooral leuker te maken...