Mijn profiel

Zorgcommunity Redactie
Voornaam
Zorgcommunity
Achternaam
Redactie
E-mailadres
redactie@zorgcommunity.com
Organisatie
Zorgcommunity
Functie
redactie
Zorgcommunity origami bird
Voor iedereen met een passie voor de zorg die kennis en ervaringen wil delen om de Nederlandse zorg nog efficiënter, beter, en vooral leuker te maken...
Auteurs van Zorgcommunity
Deze groep is besloten voor auteurs van Zorgcommunity
7 maanden geleden geen commentaar

Start-up Welly biedt app & coaching gratis aan voor ziekenhuizen, tegen kostprijs voor bedrijfsleven Amsterdam, 2 april 2020 – Amsterdamse e-health start-up Welly stelt tijdelijk een speciaal WellyCares programma beschikbaar om medewerkers in de zorg en bedrijfsleven te helpen bij stressreductie. De Welly app en personal coaching is per direct gratis beschikbaar voor ziekenhuizen en […]

Arbeidsmarkt zorg in cijfers
12 maanden geleden geen commentaar

Onderzoek laat zien dat het aantal vacatures in de zorg dit jaar met 12% gestegen is. Vooral onder verpleegkundigen is de druk ongekend. Lees hier het hele rapport!

seniorenwoning - traplift
12 maanden geleden geen commentaar

In 2040 zijn ruim 1,5 miljoen mensen 80 jaar en ouder. Bijna alle ouderen willen zelfstandig blijven wonen, maar hoe maak je van je huis een seniorenwoning?

Jan Rotmans
12 maanden geleden geen commentaar

In deze video legt Jan Rotmans het verband tussen hervormingen in de langdurige zorg en grote transitieprocessen in andere sectoren.

elektronische gegevensuitwisseling in de zorg
12 maanden geleden geen commentaar

Digitale gegevensuitwisseling kan de administratieve lasten van zorgprofessionals verlichten. Hoe versnellen we dit proces van digitalisering?

Hoe kun je persoonsgerichte zorg ondersteunen?
12 maanden geleden geen commentaar

Het ondersteunen van zelfmanagement bij patiënten kost veel tijd, maar kan ook veel opleveren. Deze video laat zien hoe je persoonsgerichte zorg in de praktijk brengt.

Infographic eHealth Nivel
12 maanden geleden geen commentaar

Hoewel zorgverleners vaak enthousiast zijn over eHealth, blijft het gebruik beperkt. Waar liggen nou de barrières? Bekijk de infographic!

79% Nederlanders denkt dat dekking van hun zorgverzekering niet verandert
12 maanden geleden geen commentaar

Deze week werd een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat veel Nederlanders onvoldoende kennis hebben van belangrijke basisprincipes uit ons zorgstelsel.

Minister de Jonge: ‘Zorg écht anders inrichten’.
1 jaar geleden geen commentaar

In deze podcast reageert minister de Jonge op de ziekenhuisstaking op 20 november en vertelt hij over zijn ideeën waarom de zorg moet veranderen. Hiervoor was hij vorige week aanwezig in Japan bij de G20.

Landelijke ziekenhuisstaking, 100.000 medewerkers leggen werk neer
1 jaar geleden geen commentaar

Het personeelstekort in de Nederlandse zorg is te groot en de werkdruk te hoog. Het resultaat: een mogelijke eerste landelijke ziekenhuisstaking én een oproep van minister De Jonge aan ex-zorgmedewerkers om terug te komen.

Zorgcommunity Redactie does not have any friends yet.