Het personeelstekort in de Nederlandse zorg is te groot en de werkdruk te hoog. Het resultaat: een mogelijke eerste landelijke ziekenhuisstaking én een oproep van minister De Jonge aan ex-zorgmedewerkers om terug te komen. 

Er wordt 20 november mogelijk een landelijke staking in ziekenhuizen gehouden. Vier vakbonden hebben de landelijke, eerste ziekenhuis staking op touw gezet uit onvrede over een slepend cao-conflict. Er wordt verwacht dat maar liefst 100.000 zorgmedewerkers daar gehoor aan gaan geven om zo te zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden en afspraken. Wat is jouw mening over deze staking?

Daarnaast heeft Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief aan 3000 ex-zorgmedewerkers geschreven om hiermee mensen opnieuw warm te krijgen voor een terugkeer in de zorgsector. Hij begint zijn brief met: “Mensen zoals u, die hebben gewerkt in zorg en welzijn, zijn goud waard”. “Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor elke professional die met bevlogenheid en passie dit dankbare werk heeft gedaan.”

Zullen deze initiatieven helpen? Wat vind jij van deze actuele gebeurtenissen?

Gepubliceerd door Zorgcommunity Redactie

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: