Je bent er helemaal klaar voor om zelfstandig in de zorg aan de slag te gaan. Je beschikt over alle benodigde middelen en tools. Inclusief je werktelefoon met hoesje Samsung A50 die je hebt aangeschaft. Nu is het vooral zaak om deze smartphone ook in te richten voor zakelijk gebruik. Niet alleen om nieuws over ondernemen te volgen, maar ook om handige zorgapps op te zetten. Onderstaande apps mogen dan in ieder geval niet ontbreken.

Fello

Een groot deel van de apps voor in de zorg is te gebruiken om communicatie te stroomlijnen. Als zorgprofessional werk je natuurlijk samen met familie en kennissen van de cliënt. Een app als Fello helpt je om gemakkelijk afspraken te maken en inzicht te hebben in alle zaken. Taken verdelen, datumprikken, communiceren en plannen is allemaal mogelijk met deze app. Zo ben jij minder tijd kwijt aan bijkomende taken en de leiding nemen als professional.

Farmacotherapeutisch Kompas

Kennis over medicijnen is altijd belangrijk. Zeker ook omdat de samenstelling van het medicijnenpakket per cliënt flink kan verschillen. Om snel precies te weten wat wel en niet kan, is een app zoals FK handig om te hebben. Het bevat niet alleen droge informatie, maar bijvoorbeeld ook indicaties. Dit helpt jou als professional om snel beslissingen te nemen.

Verpleegkundig rekenen

Een app die je helpt bij alle verpleegkundige berekeningen die je moet maken. Dat is nog eens handig. Het berekenen van liters zuurstof of milliliters injectievloeistof. Of het berekenen van de druppelsnelheid. Het is allemaal een stuk gemakkelijker met de hulp van een app die hierop ingericht is.

Thuisarts

De app die is samengesteld door huisartsen. Hier is heel snel heel veel handige informatie te vinden. Zo kan je als professional in de zorg snel en adequaat reageren op situaties die zich voordoen tijdens het verlenen van de zorg zoals je dat doet.

Gepubliceerd door Zorgcommunity Redactie

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: