Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze tijdens hun slaap tandenknarsen of (zwaar) snurken en de gevolgen komen vaak pas laat aan het licht. Een tandarts is vaak de eerste persoon die ziet dat de tanden overmatig zijn gesleten, het probleem is echter dat men niet zeker weet of het tandenknarsen (bruxisme) nog actief is, want het kan ook spontaan stoppen.

Do I Snore or Grind app

Tandartsen en patiënten kunnen de Do I Snore or Grind app gebruiken als screeningsmethode. Een formele diagnose van bruxisme dient plaats te vinden door de tandarts. Op basis van de diagnose kan een tandarts vervolgens een behandelplan vaststellen.

Het innovatieve aan de Do I Snore or Grind is onder andere dat een patiënt zelf in staat wordt gesteld om de mate van tandenknarsen en snurken te meten in een thuissituatie. Vervolgens kan ook worden vastgesteld of een Lifestyle change effect heeft. Hiertoe kan de consument zogenaamde Remedies (zoals luisteren naar muziek of juist een work-out voor slapen) en Factors (geen koffie of alcohol voor slapen) aanzetten en zichzelf vervolgens opnieuw testen.

Meer weten? Bekijk de website of download de app voor iPhone of Android.

Gepubliceerd door Zorgcommunity Redactie

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: