Binnen Nederland is er een compleet nieuw en uniek product dat bijdraagt aan het revalidatieproces. Het product genaamd VAST.Rehab is een volledig uitgerust virtual reality revalidatiesysteem met de flexibiliteit om voor iedereen te werken, van kleine fysiotherapie tot de grootste ziekenhuizen ter wereld. VAST.Rehab is gemakkelijk te leren en te gebruiken.

Vast.Rehab is een concept van moderne revalidatie en diagnose in virtual reality gecombineerd met de bestaande methode van mogelijkheden en moderne technologie. Het systeem kan aangesloten worden aan acht medische apparaten waarvan drie platformen voor balans en stabiliteit en vijf apparaten met elastische weerstand. Dit systeem zorgt ervoor dat patiënten meer gemotiveerd en betrokken raken bij hun eigen revalidatieproces.

Tevens is het steeds belangrijker geworden om de zorg “naar eigen omgeving, thuis” te verplaatsen. Vast.Rehab bevat een @home module waarbij fysiotherapeuten oefenprogramma’s opstellen waarbij de patiënt zijn eigen oefeningen thuis kunnen doen waarbij de resultaten, metingen en bewegingen direct inzichtelijk zijn voor de therapeut.

Op dit moment is Vast.Rehab in de testfase. Er wordt met name gekeken of het een positief effect heeft voor fysiotherapeuten.

Meer informatie over deze innovatie? Klik op de button hieronder!

Meer informatie & meer informatie

Gepubliceerd door Zorgcommunity Redactie

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: