VACATURE // Ben je een vindingrijke verpleegkundige met humor en wil je je verder ontwikkelen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze functie van verpleegkundige VG in opleiding bij Prisma in Waalwijk misschien wel dé job voor jou.

 

FUNCTIE

De zorg aan mensen met een verstandelijke beperking is aan verandering onderhevig. De medische zorgverlening aan deze doelgroep wordt steeds complexer. Prisma heeft daarvoor onder meer een team van Praktijkverpleegkundigen VG (PVG). De PVG heeft inhoudelijke verpleegkundige en medische kennis, maar ook kennis van verstandelijk beperkingen en de manier van communiceren met deze doelgroep. Op die manier ben je als PVG een schakel tussen de cliënt en de behandelaar.

Je verleent verpleegkundige zorg (basis PVG-taken), waarbij je een coördinerende rol hebt. Er wordt multidisciplinair samengewerkt met de arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG), gedragswetenschappers en paramedici. Prisma biedt jou graag een opleiding aan tot PVG (deelcertificaat of volledige opleiding) en begeleidt je in deze uitdagende rol.

 

WAT BIEDT PRISMA JE?

Prisma biedt jou een werkomgeving waarin je echt iets kunt betekenen voor je medemens. De organisatie is vooruitstrevend en heeft een laagdrempelige cultuur, waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling en persoonlijke groei.

 • Je werkt minimaal 20 uur per week als lerende PVG-er met basis PVG-taken.
 • Je volgt de incompany opleiding van InHolland tot PVG of deelcertificaat PVG.
 • Het contract is voor de duur van de 1e opleidingsperiode (deelcertificaat) dat is 1 jaar. Daarna kijken ze samen met jou naar de wensen en mogelijkheden om door te stromen naar de functie van PVG middels het volgen van de 2e opleidingsperiode.
 • De functie is ingedeeld in FWG 45 CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast heb je recht op vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering.

 

JOUW PROFIEL

Je kunt goed reflecteren en je kunt omgaan met weerstand. Je laat je prikkelen om verder te kijken en bent ook bereid om kritisch naar jezelf te kijken. Je bent vindingrijk, geduldig en volhardend. Je hebt humor die je inzet bij het begeleiden en coachen van de mensen en je wordt blij van het werk in een dynamische omgeving waarbij geen dag hetzelfde is. Je bent je te allen tijde bewust van je eigen gemoedstoestand en de uitwerking hiervan. Je staat naast de mens en neemt regie als dat nodig is.

Wat moet je al kunnen?

 • Je hebt een BIG registratie als verpleegkundige.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Met een diploma op niveau 4, kun je ook deelnemen aan de opleiding nadat je een toelatingsassessment (HBO toets 21 +) hebt gedaan.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je bent zelfstandig en je weet wie je bent!
 • Je bent enthousiast en communicatief sterk.
 • Je kunt regie nemen en je kunt regie uit handen geven en weet daarin samenwerkingspartners te vinden.
 • Je kunt goed op jezelf reflecteren en bent ook open en respectvol daarin naar anderen.
 • Je kunt omgaan met conflicten en weerstanden en je hebt de moed om hierin keuzes te maken.
 • Je werkt 20 -28 uur vanuit Raamsdonksveer en of Biezenmortel.

 

MEER WETEN

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen aan Annalies van Hest, teamleider nachtzorg. E-mail: avanhest@prismanet.nl of via 06-29558514. Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het maken van een EQ-i test maakt voor onderdeel uit van de wervings- en selectieprocedure.

Informatie en solliciteren


Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: