Werkgeluk en bevlogenheid in de zorg zijn cruciale thema’s die nog veel te weinig aandacht krijgen. De sector heeft te maken met reorganisatie na reorganisatie, krappe budgetten, dreigende personeelstekorten en een toegenomen werkdruk.

Zorgprofessionals kiezen vaak voor hun vak vanuit bevlogenheid, maar een baan in de zorg vraagt veel van je. Terwijl de kwaliteit van de dienstverlening in de zorg onder een vergrootglas ligt, wordt een van de belangrijkste factoren vaak over het hoofd gezien: hoe zorg je ervoor dat je werk leuk blijft?

Op het programma stonden pitches van Nellieke de Koning – Raad van bestuur van De Bascule, Henrieke van Diermen – senior adviseur P&O van Spirit jeugdhulp en Loubna Zarrou – boardmember van Action for Happiness Nederland, happiness at work professional en auteur van het boek ‘Alle mens aan dek’.

Voor deze meet-up waren we uitgenodigd middenin de zorg, bij De Bascule (voor kinder- en jeugdpsychiatrie) in Duivendrecht.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

// POWERED BY Uitgeverij Koninklijke van Gorcum


 

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: