Het innovatieve EarlySense-systeem houdt 24/7 de vinger aan de pols bij mensen in een zorgsituatie, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of verpleeghuis, of patiënten die thuis worden verpleegd en verzorgd. Met behulp van een sensor die onder de matras of onder de stoelzitting ligt, worden continu en volledig contactloos de belangrijkste vitale functies gemeten en bijgehouden. De weergave en analyse van de trends van deze parameters bieden belangrijke informatie voor de zorgverlener om incidenten te kunnen voorkomen.

Het systeem meet en registreert hartslag, ademhalingsfrequentie en bewegingsactiviteit. Het voorspelt vroegtijdig veranderingen van de vitale functies en waarschuwt als er een risicovolle situatie kan of gaat ontstaan (vitaal bedreigde patiënt). Ook voorziet het systeem in valpreventie, vroegtijdige signalering wanneer iemand ongewenst bed of stoel dreigt te verlaten. Tenslotte helpt het EarlySense systeem bij het voorkomen van decubitus.

 

Alle belangrijke functies en trends zijn – direct naast het bed – te zien op de (optionele) EarlySense Bedside monitor of – op afstand – af te lezen via een tablet. Via een centrale, ondersteund door beeldschermen, tablets, pagers en andere mobiele devices, worden overzichten getoond en alerts gegeven. Daardoor kan preventief worden gehandeld en kan ‘erger’ worden voorkomen.

Het EarlySense systeem wordt toegepast in:

  • ziekenhuizen
  • verpleeghuizen
  • revalidatiecentra
  • zelfstandige behandelcentra
  • thuiszorg
  • hospices

 

Meer informatie

 

 

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: