DOOR SIERT PETERS // Wij hadden er heel veel zin in, de eerste echte Zorgcommunity Meet-up! Alles was geregeld – de beamer, de ruimte, hapjes en drankjes – en er stonden twee interessante sprekers klaar. Gelukkig waren wij niet de enige enthousiaste zorgprofessionals, want ondanks het mooie weer was er een leuke groep geïnteresseerden.

Onze eerste spreker Henny van Lienden, sprak over het boek ‘Waardevolle zorg’ dat hij recent met Hiske Calsbeek uitbracht bij uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. Tijdens zijn presentatie legde hij aan de hand van een casus de zogenaamde quadruple aim uit en maakte hij inzichtelijk dat het welzijn van de zorgprofessional, kostenefficiency en kwaliteit van zorg hand in hand gaan.

Tijdens de tweede helft van de Meetup liet Fennande van der Meulen van Happy Office ons ervaren hoe werkgeluk voelt. Wat is werkgeluk en waarom is de gelukkige werknemer van groot belang voor het succes van een onderneming of instelling? Na dit met voorbeelden uit de zorg van andere landen te hebben uitgelegd, gaf zij tips om hier meteen mee aan de slag te gaan. Doen jullie ook mee met de week van het werkgeluk?
Natuurlijk sloten we af met een borrel, waarbij we enthousiaste reacties kregen en zagen hoe er nieuwe verbindingen tussen zorgprofessionals ontstonden. Het was een daverend succes en wij hebben dan ook ontzettend veel zin in de volgende meet-up.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

One Comment

  1. […] Lees meer over meet-up #1 in het blog dat Siert Peters voor ons schreef. […]

    Beantwoorden

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: