timothy-muza-572-unsplashToen de auteurs van dit boek in 2011 startten met de verkenning van het ‘Koplopersproject: waren zij vooral gemotiveerd om de succesverhalen binnen de zorg een podium te bieden. Incidenten domineren de beeldvorming over de gezondheidszorg en in de media worden vooral polariserende discussies gevoerd. Zorginstellingen en zorgprofessionals liggen onder vuur. Er is een klimaat ontstaan waarin maar weinig aandacht bestaat voor de positieve verhalen die er te vertellen zijn, terwijl die er in overvloed zijn.

In Koplopers in de Zorg – 50 formulies voor succes paseren 50 succesvolle organisaties uit 7 zorgsectoren de revue. Bestuurders uit de gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg, organisaties voor maatschappelijke ondersteuning, organisaties in de verpleging, verzorging en thuiszorg, ziekenhuizen en ook organisaties uit de life science & health industrie vertellen over hun aanpak bij de behaalde successen. Het resultaat is een niet eerder vertoonde verzameling van inspirerende casuïstiek die tot nieuwe inzichten leiden ten aanzien van onze zorgsector.

De verhalen in dit boek geven een goed beeld van zorgondernemingen die – ondanks het huidige klimaat – in staat blijken om niet alleen te overleven, maar om een uitstekende performance neer te zetten. Hun aanpak levert een hoge kwaliteit van de zorg op en leidt zowel tot ‘meer tijd voor de cliënt’ als ook ‘tijd voor meer cliënten’.

Inhoudsopgave

 • Voorwoord
 • Inleiding
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Maatschappelijke ondersteuning
 • Verzorgingshuis-, verpleeghuis- en thuiszorg
 • Ziekenhuizen en klinieken
 • Life science en health

 

KOOP DIT BOEK

Gepubliceerd door Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer is strategie- en innovatiedeskundige, en medeoprichter van het platform Koplopers in de Zorg. Met de reeks de Koplopers Top 50 wil het platform een beeld schetsen van de belangrijkste thema’s in de zorg en de wijze waarop bestuurders daarop inspelen. Bent u bestuurder en wilt u hierover vertellen, neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@koplopersindezorg.nl.

One Comment

 1. […] IN DE ZORG // Vijf jaar geleden publiceerden de auteurs van dit boek ‘Koplopers in de Zorg. 50 Formules voor succes’ met het doel de zorgsector beter over het voetlicht te brengen met een aantal inspirerende […]

  Beantwoorden

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: