koplopers-logo-122x113
KOPLOPERS IN DE ZORG // Vijf jaar geleden publiceerden de auteurs van dit boek ‘Koplopers in de Zorg. 50 Formules voor succes’ met het doel de zorgsector beter over het voetlicht te brengen met een aantal inspirerende cases.

Die publicatie heeft een steentje bijgedragen aan het veranderende imago van de sector en vormde de basis voor het Platform Koplopers in de zorg dat zich richt op het delen van kennis tussen zorgorganisaties. Om kennisdeling te bevorderen zet het Platform researchprojecten en denktanks in die op hun beurt tot een stroom aan publicaties hebben geleid.

In dit nieuwe Koplopersboek borduren de auteurs hierop voort. Eerst schetsen zij de belangrijke trends en thema’s in de zorg en illustreren deze met inspirerende cases van de zorgorganisaties die in het tweede deel van het boek uitgebreid aan bod komen.

Het totaalbeeld dat ontstaat is een sector die positief in beweging is, nieuwe concepten niet schuwt en qua denken over management, organisatie en medewerkers zelf het heft in handen neemt. De zorg bruist van de ideeën en weet deze in de praktijk te brengen!

‘Koplopers in de Zorg’ wil nieuwe ideeën in de zorg stimuleren en blijft daarom actief ‘Het Nederlandse Zorglandschap’ observeren en analyseren. Door voortdurend de ontwikkelingen op het terrein van management, organisatie en medewerkers te monitoren, kennis te verzamelen, te analyseren en beschikbaar te stellen aan de zorg, levert het platform zijn bijdrage aan de sector.

Inhoudsopgave

 • Inleiding
 • Een paradigmashift
 • Markt, strategie en portfoliomanagement
 • Decentralisatie
 • Leiderschap, teams en medewerkers

ACTIVITE
ASVZ
GGZ RIVIERDUINEN
KWADRAAD
MARENTE
DE NOORDERBRUG
PRISMA
STICHTING ANTON CONSTANDSE
STICHTING HUMANITAS
DE TWENTSE ZORGCENTRA
VALKENHOF
VINCENT VAN GOGH
ZORGGROEP NOORDWEST-VELUWE

Koop dit boek

 


 

Gepubliceerd door Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer is strategie- en innovatiedeskundige, en medeoprichter van het platform Koplopers in de Zorg. Met de reeks de Koplopers Top 50 wil het platform een beeld schetsen van de belangrijkste thema’s in de zorg en de wijze waarop bestuurders daarop inspelen. Bent u bestuurder en wilt u hierover vertellen, neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@koplopersindezorg.nl.

2 Comments

 1. […] bedrijfspresentatie van Humanitas is eerder verschenen in de publicatie ‘Koplopers in de Zorg 2017. Trends en thema’s’. Koplopers in de Zorg verzamelt, analyseert en deelt de kennis over best practices en innovaties in […]

  Beantwoorden

 2. […] bedrijfspresentatie van ASVZ is eerder verschenen in de publicatie ‘Koplopers in de Zorg 2017. Trends en thema’s’. Koplopers in de Zorg verzamelt, analyseert en deelt de kennis over best practices en innovaties […]

  Beantwoorden

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: