Op 11 april 2019 wordt tijdens het tweejaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking van Tranzo (Tilburg University) voor de vierde keer de Jan van der Kruis Innovatieprijs uitgereikt.

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is in toenemende mate aandacht voor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De vertaalslag van nieuwe kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk en het leven van mensen met een verstandelijke beperking kan daarbij een uitdaging zijn.

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is ingesteld om mensen te motiveren deze brug te slaan tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Projecten of initiatieven op dit gebied die zijn afgerond tussen november 2016 en november 2018 kunnen worden ingezonden.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro. Initiatieven kunnen tot 1 november 2018 digitaal aangemeld worden. Op de website van de Jan van der Kruis Innovatieprijs staat achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar het initiatief aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de innovatieprijs.

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: