Op het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) vind je onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en farmacotherapie. De website en app ondersteunen zorgprofessionals bij het voorschrijven van geneesmiddelen, direct of via verwijzingen naar andere onafhankelijke websites.

In het Farmacotherapeutisch Kompas staan alle in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen, behalve geneesmiddelen die voornamelijk intramuraal worden gebruikt. De geneesmiddelen zijn voorzien van adviezen en wetenschappelijke achtergrondinformatie. Bovendien kun je via een link naar Medicijnkosten.nl – een andere site van Zorginstituut Nederland – onafhankelijke kosteninformatie vinden.

Het Farmacotherapeutisch Kompas is te downloaden als handige app voor iOS en Android. De app is ook offline te gebruiken en bevat alle geneesmiddelteksten van het Farmacotherapeutisch Kompas. De app bevat geen geneesmiddelgroepsteksten of indicatieteksten.

E-learning

Om alle mogelijkheden van het FK beter te kunnen benutten, bieden ze een gratis e-learningcursus van een uur aan. De accreditatie voor artsen, apothekers, physician assistants, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen is verleend voor 1 punt.

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: