Wie zorgt er straks? Dat is ‘deep down’ de vraag die onder dit trendrapport ligt. De zorg is haar essentie opnieuw aan het definiëren. Gravend onder regels, richtlijnen, kwaliteitseisen en verantwoordingen, is de zorg op zoek naar de bedoeling.

Waarom organiseren we zorg? Voor wie ook alweer? En hoe denken we – gewoon met ons gezonde verstand, van mens tot mens – dat dat het beste kan? Dat is wat er naar voren kwam in deze ronde van het trendonderzoek: de zorg ontregelt.
In extremo zien we dat terug in de formatie van zeer tijdelijke teams rondom een specifieke cliëntbehoefte. Maar we zien het ook in een nieuwe benaming als ‘medewerker van het gewone leven’. En met het ontregelen ontstaan nieuwe kansen, die misschien wel richtinggevend zullen blijken voor de organisatie van de zorg van straks.

Zo zien we de opkomst van bedrijven die gezelschap aanbieden tegen betaling. Maar ook de snel voortschrijdende technologie ontregelt de zorg: wat als de computer slimmer is dan de arts? Wie zorgt er dan eigenlijk?

Bekijk deze publicatie

Gepubliceerd door Jet Dingemans

Contentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content op het platform en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: