De zorg verandert. Het zorglandschap staat onder druk: een stijgende en complexere zorgvraag als gevolg van veranderende demografie, een ‘tsunami’ aan technische innovaties en onzekere politieke ontwikkelingen.

Nederland moet en wil daarom naar een toekomstbestendig zorglandschap. Het zorglandschap zien we als een netwerk van organisaties en voorzieningen die zorg verlenen of op een of andere manier een rol hebben in de zorgketen. Hoe ziet dat toekomstbestendige zorglandschap er uit? Wat gebeurt er op dit moment?

De Delphi ‘Transitie naar het Zorglandschap van 2030’ is een initiatief van Royal HaskoningDHV. Met de resultaten willen zij hun bijdrage leveren aan een betere verbinding tussen mensen, economie, processen, vastgoed en infrastructuur in de gezondheidszorg. In deze Delphi gaan ze op zoek naar het beeld van het zorglandschap in 2030, het pad hiernaartoe en de bijdrage die het huidige zorglandschap aan de toekomst kan leveren.  Achttien sleutelfiguren uit het Nederlandse zorglandschap geven hun visie in dit rapport.

BEKIJK WHITEPAPER


 

Gepubliceerd door Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer is strategie- en innovatiedeskundige, en medeoprichter van het platform Koplopers in de Zorg. Met de reeks de Koplopers Top 50 wil het platform een beeld schetsen van de belangrijkste thema’s in de zorg en de wijze waarop bestuurders daarop inspelen. Bent u bestuurder en wilt u hierover vertellen, neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@koplopersindezorg.nl.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: