Sparks zijn frisse en inspirerende ideeën die de dagelijkse praktijk makkelijker maken. Stichting Anton Contstandse laat zien hoe je ondernemerschap kunt inzetten.

Waarom?
De Stichting Anton Constandse biedt ondersteuning aan mensen met een ernstige psychische aandoening.

Wat?
Binnen de stichting zijn veel verantwoordelijkheden en bevoegdheden gedelegeerd naar zelfstandige werkeenheden. Deze zelfstandigheid heeft niet alleen betrekking op de begeleidingsactiviteiten, maar ook op ondernemerschap.

Een van de werkeenheden heeft al ondernemend een computerreparatie-winkel opgezet: Haaitek. Deze werkeenheid bestaat uit autistische jongeren die prima in staat bleken computers te repareren.

Hoe?
Ze zijn klein begonnen, werkend vanuit één locatie, maar de vraag naar hun diensten was zo groot dat er meer en meer cliënten uit andere locaties zijn komen werken. De winkel is nu zo’n succes dat ze is opengesteld om met betrokkenheid van de wijk en de cliënten zo groot mogelijk te worden.


Gepubliceerd door Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer is strategie- en innovatiedeskundige, en medeoprichter van het platform Koplopers in de Zorg. Met de reeks de Koplopers Top 50 wil het platform een beeld schetsen van de belangrijkste thema’s in de zorg en de wijze waarop bestuurders daarop inspelen. Bent u bestuurder en wilt u hierover vertellen, neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@koplopersindezorg.nl.

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: