Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Datadilemma’s in de zorg

28 november 2019 | 9:45 am - 12:00 pm

Gratis
Datadilemma's in de zorg

De ambitie om met de inzet van data de zorg te optimaliseren is veelbelovend. De stroom aan data wordt steeds groter en complexer. Artsen, wetenschappers en patiënten kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheden van digitale data om de zorg nog slimmer, zuiniger en persoonlijker te maken.

Ondanks de nieuwe mogelijkheden die al deze data ons brengen, ontstaan er ook ethische dilemma’s rondom eigenaarschap en gebruiksrecht. Van wie zijn de zorggerelateerde data? Wie mag ze gebruiken en waarvoor? Wie is verantwoordelijk?

Op weg naar oplossingen in het belang van de patiënt

De Raden van Bestuur van de Sint Maartenskliniek en het Máxima MC willen samen met de overheid, leveranciers, patiëntvertegenwoordigers, ziekenhuizen en artsenverenigingen het nationaal debat starten en met elkaar een aantal basisprincipes opstellen over datagebruik. Zo gaan we samen op weg naar oplossingen in het belang van de patiënt.

Start nationaal debat

Op 28 november start het nationaal debat over datadilemma’s, waarbij topsprekers vanuit diverse invalshoeken hun visie geven. Dit debat dient als startpunt om uiteindelijk in 2020 een convenant te overhandigen aan het ministerie van VWS. Raden van bestuur, CMIO’s, directeuren patiëntenverenigingen, directie van industrie en private partijen, wetenschappers gericht op het thema en studenten worden uitgenodigd deel te nemen aan de start van dit nationale debat.

Gegevens

Datum:
28 november 2019
Tijd:
9:45 am - 12:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,

Locatie

High Tech Campus
Eindhoven, Nederland
Website:
https://www.hightechcampus.nl/

Organisator

Bohn Stafleu van Loghum
Website:
https://www.bsl.nl/

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: