Mijn profiel



Mensen zijn steeds meer in staat om zelf een deel van de zorgvraag op te lossen met de huidige technologie. Dit betekent dat de positie van zorgvragers gaat veranderen. Voor veel zorgprofessionals is het even wennen…

Het werken met digitale technologieën heeft alleen effect als het diep ingrijpt in de dagelijkse praktijk van zorgverleners. Door de invoering van digitale technologieën vervagen professionele grenzen en komt er een andere relatie met cliënten. Het delen van informatie vraagt om een herijking van rollen.

Het is duidelijk dat innovatie in de ouderenzorg nodig is. Om de zorg betaalbaar en kwalitatief goed te houden, is vergaande inzet van technologie noodzakelijk. Cruciaal zijn wijkverpleegkundigen met competenties op het gebied van zorgtechnologie.

In de zorg wordt veel gesproken over big data. Het lijkt vanzelfsprekend, maar waar hebben we het eigenlijk over? En wat betekent het als data veel meer invloed gaan hebben op de inrichting van zorgprocessen?

Het voordeel van werken met blockchain is dat er niemand exclusief eigenaar is: er is sprake van een verregaande vorm van decentralisatie. De data zijn eenmalig (en niet te veranderen) vastgelegd, niemand kan iets met de data doen en het is transparant.

De zorg moet volgens minister de Jonge meer op regionaal niveau plaatsvinden. Maar wat is er nodig voor die stelselherziening?

Digitale transformatie is hot topic in veel zorginstellingen, maar een samenhangende strategie ontbreekt vaak nog. Zo sluit je digitale dienstverlening aan op de behoeften van professionals en patiënten.

Er wordt veel discussie gevoerd over het nut van zelfsturing en het verschil met zelforganisatie. Waarom is die discussie nou zo ingewikkeld en hoe kun je daarmee omgaan?

Cliëntportalen van gemeenten en zorginstellingen vereisen veel voorkennis. Hoe zorg je ervoor dat patiënten de weg weten te vinden in de gefragmenteerde toegang tot zorg?

Reorganisaties in de zorg zijn inmiddels routine. Zo zorg je er volgens Harry Woldendorp voor dat zorgprofessionals uitgedaagd blijven in plaats van uitgeblust raken.



