Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Waardegedreven Zorg en kwaliteitsregistratie

10 oktober 2018 | 11:00 am - 6:00 pm

€325
MedicalPHIT

Als zorgaanbieder kun je de waarde van patiëntenzorg flink laten toenemen met goede kwaliteitsregistraties. Maar hoe zet je deze in, zodat de zorg ook echt beter wordt? Op het congres ‘Waardegedreven kwaliteitszorg’ krijg je inzicht in de ontwikkeling, de visies en de nieuwste initiatieven van kwaliteitsregistraties in België en Nederland.

De extreem hoge kosten en de grote variatie in kwaliteit van de geleverde zorg zijn de belangrijkste problemen in de zorg. Dat stelt Michael Porter, de grondlegger van de Value-Based Health Care. Value-Based Health Care – of waardegedreven zorg – richt zich op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt door het continu meten van de kwaliteit van zorg.

 

Hoe

Er is inmiddels een groot aantal registraties ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg te meten. Nieuwe initiatieven voor de ontwikkeling, invoering en de verdere professionalisering van kwaliteitsregistraties zijn talrijk en zorgaanbieders zien soms door de bomen het bos niet meer. Het instrument ICHOM is daarom ontwikkeld door patie?nten en professionals samen. De patiënt zelf is steeds meer een belangrijke bron door het verstrekken van data over het zorgproces, door Patient-Reported Outcomes (PROMS).

 

Samenwerking

In een aantal domeinen werken registraties samen om ook onderling informatie uit te wisselen op basis van samenwerkingsverbanden en internationale standaarden. Twee van die domeinen perinatologie en oncologie krijgen een podium tijdens het congres.

Dagvoorzitter

Harriët van Veldhuizen, directeur Pijler Kwaliteit & Patiëntenzorg, Erasmus MC

 

Informatie en aanmelden

 

Gegevens

Datum:
10 oktober 2018
Tijd:
11:00 am - 6:00 pm
Kosten:
€325
Evenement Tags:
,
Website:
https://phit.nl/nl/congres-waardegedreven-zorg-en-kwaliteitsregistratie

Locatie

Inn Style
Herenweg 55
Maarssen, 3602 AN
+ Google Maps

Organisator

MedicalPHIT
Website:
https://phit.nl/

Helemaal (niet) mee eens of heb je een vraag? Laat een reactie achter: